Zoeken

Beijer Ref verlengt distributieovereenkomst Carrier


Malmö, 14 juli 2020 – Beijer Ref en Carrier verlengen hun exclusieve overeenkomst om Carrier DX comfort cooling-producten tot minstens 2023 te blijven verdelen in verschillende Europese landen, waaronder België. ECR-Belgium blijft bijgevolg de komende 3 jaar exclusieve Carrier-dealer op de Belgische markt.


Carrier is een Amerikaanse wereldspeler op het vlak van innovatieve verwarmings-, ventilatie- en HVAC-technieken en heeft meer dan 120 jaar ervaring in de industrie. Beijer Ref is ’s werelds grootste wholesaler van koeling met 330 branches wereldwijd, waarlangs meer dan 100.000 producten van 3.000 leveranciers worden verkocht aan koeltechnische installateurs en retailers. Beijer Ref heeft sinds 2015 de exclusieve toestemming om Carrier-producten te verdelen. Dat contract werd nu verlengd voor de komende drie jaar.


Per Bertland, CEO Beijer Ref legt uit:


“We zijn verheugd om onze samenwerking met Carrier verder te zetten. HVAC is een segment in volle groei nu de Europese eindconsument zich meer interesseert in aircotechnologie binnenshuis. Carrier staat gekend voor zijn innovatieve aanpak en uitgebreid productgamma, waardoor Beijer Ref in deze Amerikaanse producent een ideale partner heeft gevonden om de groeiende vraag naar airco het hoofd te bieden.”


Meredith Emmerich, Managing Director Carrier Global RLC voegt toe:


“We zijn blij om onze samenwerking en standvastige relatie met Beijer Ref voort te zetten om de marktpositie van Carrier te versterken. Het globale bereik van Beijer Ref en hun jarenlange ervaring binnen de industrie zijn onmisbaar voor Carrier en haar private en commerciële HVAC-applicaties.”


Als dochteronderneming van Beijer Ref krijgt ECR-Belgium bijgevolg de exclusieve toestemming om Carrier nog tot minstens 2023 aan te bieden op de Belgische markt. Om deze samenwerking kracht bij te zetten, werden onlangs nog twee nieuwe HVAC-producten aan het gamma van Carrier en ECR-Belgium toegevoegd: Clever High Cop en Clever Basic.


Koen Vervliet, Director Sales ECR-Belgium zegt hierover:


“Carrier kenmerkt zich door zijn innovatieve karakter op vlak van zowel technologie als ecologie. Zo paste Carrier onlangs haar gehele Home en Light Commercial assortiment aan van R410A (GWP 2.088) naar R32 (GWP 675). ECR-Belgium zal troeven zoals deze de komende drie jaar benutten om haar groei op de Belgische markt zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.


Over ECR-Belgium

ECR-Belgium is een van de grootste Belgische koelingsgroothandels voor retailers en professionele installateurs. De onderneming maakt onderdeel uit van de Zweedse Beijer Ref. Group. Onder deze globale paraplu genieten de klanten van ECR-Belgium van een ruim productgamma binnen koeling en HVAC en optimale productbeschikbaarheid.Contactpersoon


Ella Adam

Marketing & Communicatie

ella.adam@ecr-belgium.be

0495 27 07 56

ECR-Belgium BVBA

Ingberthoeveweg 3b

2630 Aartselaar

België


Beeldmateriaal


WeTransfer-link: https://we.tl/t-YWHS6WfCPF

  • Logo Carrier

  • Logo ECR-Belgium

  • Logo Beijer Ref

  • Afbeelding Carrier HVAC-toestel


0 reacties