Zoeken
  • Ella from ECR-Belgium

Voluit voor groene technologie

Beijer Ref AB en Carrier bundelen de krachten om concurrentieel te blijven op de lokale markt, waar ook de koeltechnische installateur in België beter van wordt. Een nationale distributiepartner heeft nu eenmaal niet de slagkracht en de onderhandelingspositie om mondiale tendensen op te pikken en daar gepast op te reageren. De samenwerking tussen deze twee marktleiders brengt ECR-Belgium in een uitstekende positie.


ECR-Belgium is een dochteronderneming van de Zweedse multinational Beijer Ref AB een technologiegerichte handelsgroep die haar klanten concurrerende oplossingen biedt op het gebied van koeling en airco.


“Deze filosofie wordt gedragen doorheen onze bedrijfsketen. Nobele doelstellingen, maar het helpt uiteraard als je dit samen doet met sterke partners”, aldus Koen Vervliet, Director Sales bij ECR-Belgium. “Beijer Ref AB werkt intens samen met meer dan 3.000 leveranciers, stuk voor stuk geselecteerd op kwaliteit en meerwaarde.”“We gaan naar one-stop-shopping voor toestellen en accessoires”Een van die leveranciers is de Amerikaanse fabrikant Carrier die met Beijer Ref AB een exclusieve samenwerking afsloot voor de verdeling van zijn DX airconditioning in 17 Europese landen, waaronder de Benelux. Marco Ruggenberg, Category Manager voor Carrier bij Beijer Ref AB, leidt de integratie van dit productgamma voor alle entiteiten van de organisatie in goede banen. Hij is dan ook tevreden met de recente beslissing van het management om vanaf 1 april 2020 Carrier los te maken uit de multinational UTC en de focus volop op de core business te leggen. Dit zal R&D, verkoop- en productondersteuning, en zowel technische als commerciële begeleiding alleen maar ten goede komen.


Marco Ruggenberg: “Carrier heeft het gehele assortiment van Home en Light Commercial Solutions aangepast naar R32 (GWP 675) als vervanging van R410A (GWP 2.088). Daarnaast verhoogt R32 ook de energie-efficiëntie met 15% tegenover R410A bij zowel koelen als verwarmen.Carrier is lid van het Eurovent-certificeringsprogramma, wat betekent dat na geaccrediteerde en onafhankelijke controles de producten voldoen aan de geldende voorschriften. Om de Europese installateur zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft Beijer Ref AB op vier strategische locaties voorraad aan toestellen, accessoires en wisselstukken opgebouwd. Voor de Belgische markt is dit in het logistiek en ondersteuningscentrum van Beijer Ref AB op het bedrijventerrein Westfields in Oirschot, tussen Tilburg en Eindhoven. Dit garandeert een levering binnen 24 uur. Weet je, door het partnership met Carrier heeft Beijer Ref AB een grote stap voorwaarts gezet om zo snel mogelijk zo veel mogelijk de omslag te maken naar groene technologie.”


“Carrier heeft het assortiment Home en Light Commercial Solutions aangepast naar R32 (GWP 675) als vervanging van R410A (GWP 2.088)


Toen ons land werd overgenomen door COVID-19 was ECR-Belgium al volop bezig met de ontwikkeling van een nieuw digitaal platform. ”De komende maanden zullen cruciaal worden om onze digitaliseringsslag te finaliseren. One-stop-shopping voor toestellen en accessoires, daar gaan we naartoe,” legt Koen Vervliet uit. “Digitaal waar mogelijk, zodat we onze inspanningen maximaal kunnen concentreren op de technische ondersteuning van onze klanten. Samen met verschillende dochterbedrijven van Beijer Ref AB zullen we ons bedrijfsmodel naar een hoger niveau liften. In de toekomst willen we de klant meer bieden dan alleen maar een webshop. Maar hierover binnenkort meer!”Bekijk hier alvast de ecologische Carrier-modellen in het productaanbod.


Dit artikel werd overgenomen uit de 85ste editie van Cool & Comfort magazine. Het volledige blad met het originele artikel door Rudy Gunst is hier beschikbaar.

0 reacties